Óbuda-békásmegyer hivatalos fakatasztere

Óbuda-Békásmegyer Fásítási Stratégiája és Cselekvési Terve

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának fákról szóló honlapján! A globális klímaváltozás egyik megoldása a fa telepítés: oxigént termelnek, megkötik a szén-dioxidot, port és káros anyagot, párologtatásuk révén mikroklíma-szabályzók. E funkciói mellett esztétikai élményt nyújt, élő- és szaporodóhelyet, valamint táplálékot biztosítanak a városi élővilágnak.

A honlapon ismertetjük:

  1. a fák telepítésének előírásait és technológiai fogásait,
  2. a telepíthető fafajokat,
  3. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának tízéves fatelepítési programjának aktuális teljesítési állapotát és
  4. a „Közösségi fatelepítés” programot.

Az alábbi térképre kattintva megismerheti a 2018 óta közösen, a helyiekkel együtt elültetett fák helyét, faját és fajtáját, főbb adatait.
A „Közösségi fatelepítés” menüpontban jelentkezhet a kerület közösségi fatelepítési programjába, a „Hírek” alatt pedig friss információkat talál az ültetésekkel kapcsolatban.
Ha pedig a fákkal kapcsolatos ismereteit szeretné bővíteni, böngéssze a fafajokkal és a fatelepítéssel kapcsolatos ismertetőinket!

A „Óbuda-Békásmegyer Fásítási Stratégiája és Cselekvési Terve” program az önkormányzat 2017-ben indított Guckler Károly Környezetvédelmi Programjának része.

Kérdéseikkel, észrevételeikkel kapcsolatban bátran keressék a főkertészt, Dr. Kerényi-Nagy Viktort a lakossag-fokertesz(kukac)obuda.hu drótposta címen keresztül. Kérjük, hogy a bejelentő nevét, elérhetőségeit és a jelzett ügy minél pontosabb helyadatait megírni szíveskedjenek!