Óbuda-békásmegyer hivatalos fakatasztere

Lezárult a jelentkezés a csoportos faültetési alkalmakra

A 2018. évi őszi fatelepítési program után 2019. tavaszán is meghirdettük a közösségi fatelepítési programot, ezen belül is az egyéni favásárlási és fatelepítési lehetőséget valamint a csoportos faültetési alkalmakat.

Csoportos faültetés 2018. őszén

Csoportos faültetés néhány héten belül, márciusban lesz Békásmegyeren és Kaszásdűlőn, az ezekre való jelentkezési lehetőség lezárult. Összesen 62 egyéni jelentkezés történt, valamint két iskolás csoport is jelezte részvételi szándékát. A közösségi faültetéseken 25 fa kerül elültetésre, előre meghatározott fahelyekre. A fák ültetésén túl, a résztvevők hasznos információkkal gazdagodnak a városi fák típusairól, az élethez szükséges körülményekről, a városi faültetés lehetőségeiről és korlátairól.

A következő lehetőség a programhoz való csatlakozásra 2019. őszén lesz, hiszen faültetésre vagy a kora tavaszi, vagy az őszi, hidegebb időjárás a legalkalmasabb. Várhatóan nyár végén már kihirdetésre kerülnek az újabb csoportos faültetési alkalmak és elérhetővé válik az azokra való regisztráció.